Bygga hus som bilar, Broad Sustainable Building

Bygga hus som bilar – är det framtiden?

2021-08-04

Har du hört talas om företaget Broad Sustainable Building? Det är ett kinesiskt företag som verkligen har hittat sin egen unika grej.  Det har jämförts att deras metod är som att bygga hus som bilar. Med hjälp av fabriksbyggda-moduler i lättmetall kan de bygga ett helt höghus på bara ett dygn.

Hur går då bygget till? Som du kan se i videon ovan så bygger Broad Sustainable Building ett tiovåningshus på drygt en dag. De lyckas med detta genom att sätta stålbalkar och passar in golvplattor innan modulen kommer på plats. Byggarbetarnas jobb blir alltså huvudsakligen att fästa balkarna, fästa bultar, väggpanel och annat innan de till sist installerar de förproducerade systemen för el och rör. Det blir lite som att bygga hus enligt löpande band metod. De bygger alltså hus som om de byggde bilar.

Vi kan inte annat än lyfta på hatten och följa det här med spänning. Vad tror du – kan det vara så här framtidens husbyggen kommer att se ut? Kan det vara så att det tar bort en del av charmen med husbyggen? Skulle du själv vilja vara med och bygga ett hus enligt Broad Sustainable Building:s metoder? Dela  gärna dina tankar och idéer i kommentarerna nedan.

Struqturloggen för byggbranschen

Fler inlägg för dig som vill bli proffs:

KONTAKT

031-300 65 20

supportbygg@byggbranschenstruqtur.se

Helgfria vardagar: 09:00-17:00
Lunchstängt: 12:00-12:30

Boka demo
Frågor & svar