Arbetsmoment i appen för byggprojekt

Ökad kontroll med arbetsmoment

2019-07-18

Med arbetsmoment får du en bättre struktur i ditt projekt och det blir enklare att t.ex. få en överblick över om det är något som inte är klart. Det är även lättare att förmedla vad som ska göras till dina anställda eftersom alla kan se arbetsmomenten via appen eller webben. Vi sammanställer alla funktioner för arbetsmoment för dig så du får en bättre förståelse hur du kan använda dessa!

Arbetsmoment finns i offert, projekt, tidrapport och fakturan både via webben och appen. I offert kan du få en bättre struktur vad som ska göras och vad ni förväntas göra under projektet. T.ex.

Arbetsmoment i OffertRubrik: Rivning
Beskrivning (vad som kunden ser i offerten): Ta bort golvet i köket
Arbetsmoment (vad medarbetare ser i projektet): Ta bort hela golvet i köket, var varsam!
Antal: 2
Enhet: timmar
A-pris: 450
Moms: 25 %
ROT: X
Ordning: 1

Om du skapar ett projekt så kommer arbetsmomenten följa med, om du skapar ett projekt utan offert så kan du gå in under fliken Arbetsmoment och skapa arbetsmoment där. Du kan även redigera dem, se hur många timmar som är rapporterade samt knyta medarbetare till ett visst arbetsmoment. (Se extra funktioner nedan för detta.) Så fort projektet är skapat kan man börja tidrapportera på det via appen eller webben. Alla användare kan även klarmarkera ett arbetsmoment via appen.

Arbetsmoment i FakturaNär projektet är klart är det dags att fakturera. Om du har skapat ditt projekt utifrån en offert har du möjlighet att välja Offert – Underlag – Skriv ut alla rader och få alla rader utskrivna på fakturaraderna med samma pris som i offerten. Snabbt, smidigt och effektivt!

Extra funktioner vid arbetsmoment:

  • Arbetsmoment måste anges vid tidrapportering – innebär att alla användare är tvungna att tidrapportera på ett arbetsmoment, detta kan vara bra om du vill få statistik på hur många timmar som las på varje arbetsmoment.
  • Standardarbetsmoment vid skapande av projekt – innebär att du kan lägga upp vissa standardarbetsmoment som antingen alltid kommer med eller som du kan välja mellan när du skapar ett nytt projekt, vilket är smidigt om du har arbetsmoment som förkommer ofta.
  • Projekt visas bara för användare som är knutna till arbetsmoment – är bra om du vill knyta ett projekt till en viss användare. (Vi brukar även rekommendera att aktivera ”Visa projekt för alla om knytningar saknas” för att visa oknutna projekt.)
  • När alla arbetsmoment är avklarad kryssas ”Möjligt att tidrapportera” ur på projektet – innebär att projektet döljs i tidrapportera-listan och rekommenderas för att ingen ska kunna rapportera på ett färdigt projekt.
  • Estimerad tid för arbetsmoment visas ej för medarbetare i app – innebär att medarbetare inte kan se hur många timmar som är beräknat för arbetsmoment.

Hör gärna av dig om du har några funderingar kring arbetsmoment eller något annat i Struqtur!

Struqturloggen för byggbranschen

Fler inlägg för dig som vill bli proffs:

Struqtur logo

KONTAKT

031-300 65 20

supportbygg@byggbranschenstruqtur.se

Helgfria vardagar: 09:00-17:00
Lunchstängt: 12:00-12:30

Boka demo
Frågor & svar