Kontoplaner - Struqtur / Fortnox

Kontoplaner – uppdateringar för Fortnoxkunder

2021-07-21

Använder du både Fortnox och Struqtur? Härligt! Använder du dessutom olika konton i Fortnox? Då ska du verkligen läsa vidare. Vi på Struqtur har jobbat särskilt mycket på vår integration gentemot just bokföringssystemet Fortnox. Vad sägs till exempel om att kunna koppla dina kostnads- och yrkestyper i Struqtur till specifika kontoplaner i Fortnox? 

Vad är kontoplaner i Fortnox?

Kortfattat kan man säga att kontoplaner i Fortnox är en lista över de konton som används för din bokföring, och kan ses som grunden för din bokföring. Genom kontoplaner i Fortnox kommer du åt alla din olika konton, kan ändra inställningar samt aktivera och/eller avaktivera konton

Därför ska du koppla Struqtur till dina kontoplaner i Fortnox

Jo, genom att koppla Struqtur, och då specifikt dina olika kostnads- och yrkestyper, till Fortnox får du en snabbare överblick över dina olika konton även i Fortnox. Du har dessutom möjlighet att direkt i dina projekt välja rätt konto för ditt arbete. Det gör alltså ditt jobb enklare och snabbare. 

Vi har utöver detta gjort det möjligt att koppla flera kontoplaner till olika kostnads- och yrkestyper. Detta för att göra ditt arbete så enkelt och tydligt som möjligt. Allt för att du ska kunna säkerställa att rätt konton används för rätt arbeten. Vi har alltså inte bara förenklat hur du jobbar i Struqtur, utan även hur du jobbar i Fortnox. 

Hur kommer jag igång med kontoplaner?

För att kunna använda kontoplaner med Struqtur kommer vi att behöva uppdatera integrationen mot Fortnox. Detta innebär att du behöver kontakta vår support för att komma igång med kontoplaner. Detta gäller oavsett om du redan har satt upp en koppling mot Fortnox eller inte.

När integrationen är genomförd och fullständig kan du lägga till konton på 3 sätt: 

  1. I inställningar —> produkter
  2. I inställningar —> Företagets profil —> Yrkestyper
  3. Direkt på fakturarad

Slutligen

Vi på Struqtur finns här för att hjälpa dig, och för att få dig att kunna fokusera så mycket som möjligt på det du tycker är roligt att göra. Har du några frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss redan idag!

Struqturloggen för byggbranschen

Fler inlägg för dig som vill bli proffs:

KONTAKT

031-300 65 20

supportbygg@byggbranschenstruqtur.se

Helgfria vardagar: 09:00-17:00
Lunchstängt: 12:00-12:30

Boka demo
Frågor & svar